From Sweet Boys to Angry Young Men

Met de release van de single Shame warmt Jaguar Jaguar de dansvloer op voor hun full album dat na de zomer van 2022 uitkomt. Deze single is het eerste wapenfeit na de release van de concept-EP Madelyn (2020), waarmee de Antwerpse band de Ancienne Belgique vulde.

ILA is de nom de plume van de 25-jarige singer-songwriter Ilayda Cicek. Met haar muziek, gekenmerkt door een uniek stemgeluid, brengt ILA rauwe emoties die meer dan eens de grilligheid van het leven blootleggen. Verwacht je aan een eigenzinnige en intense artieste vergezeld door Sam Smeets en Cas Kinnaer. In het najaar van 2021 werd ‘Montage’ opgevolgd door een mini album ‘Felt’. Hiervoor werkte ILA samen met producer Bert Vliegen en mixing engineer Michael Badger (king gizzard & the lizard wizard). Met de single ‘Leave Me Dry’ werden ze de De Nieuwe Lichting 2022 van Studio Brussel en waren ze de hoogste nieuwkomer en stijger in De Afrekening.

Voor hun debuut-EP Dansu bundelt het Belgisch-Japanse duo Aili hun krachten. Ze creëren fris klinkende nummers waar elementen van Kosmiche Musik, Electronica & Leftfield Pop samenkomen. Met de hitsingle Dansu schopt Aili het tot in de finale van de ‘De Nieuwe Lichting 21’ bij StuBru. Tien weken lang stond het nummer op de eerste plaats in Radio 1’s Vox-lijst. Waarna Dansu voor drie maanden het meest gedraaide nummer op de zender was. Met een unieke mix van verfijnde elektronica en Japanse songteksten voegen ze een nieuwe sound toe aan het Belgische muzieklandschap. Zangeres Aili Maruyama is steeds op zoek naar hoe ze haar roots kan verwerken in hun project. Hiermee leggen ze doorheen hun muziek een brug tussen de Westerse en Oosterse cultuur. Multi-instrumentalist Orson ‘Transistorcake’ Wouters zit ook in vele andere projecten verweven als producer, mixer en/of opname-engineer. Eclectisch en vrolijk van aard, nodigen ze je uit in hun muzikale wereld dat een speelse plek is waar alles kan.

TIEWAI is geen onbekende in het Vlaamse raplandschap. Hij maakte van Genk een hiphopstad om rekening mee te houden en werd dan ook snel een van de acts van het bekende label Eigen Makelij. Zo kwam in 2012 zijn debuutalbum ‘Ilawo’ uit, waarmee hij hoge ogen gooide in binnen- en buitenland.

STELLARBONE is het muzikale project van Dries Mangelschots en Niels Dzintar. Ze hebben hun strepen verdiend door door de jaren heen in verschillende bands te spelen (o.a.: The maple room). Met honderden live shows, meerdere tours en enkele studio albums op hun naam, hebben ze de ervaring en brandstof om het vuur dat STELLARBONE is te voeden. Hun thuisbasis is Niels Dzintar’s thuisstudio (www.nielsdzintarstudio.com) waar ze nummers schrijven en opnemen met z’n tweeën. Samenwerking zal een handelsmerk zijn voor STELLARBONE aangezien het idee is om samen te werken met verschillende zangers voor elk nieuw nummer. Hun eerste single ‘Vintage River’ werd echter alleen door Dries en Niels gedaan als een pilot in april 2020. Ze brachten om de paar maanden een nieuwe single uit en zijn van plan dat te blijven doen.

“You’re my favourite despite the scratches, you’re my favourite song.”. Een quote uit “Despite The Scratches”, titeltrack van het debuutalbum van Rosie Nicasy. Rosie’s nummers gaan over de imperfecties die het leven verrijken, de krassen die mensen met zich meedragen en hun vaak juist mooier maken. Eerlijke en rauwe muziek zoals die lievelingsplaat die je blijft draaien ondanks de krassen.


dj-booth

Bibi Seck is een 23 jarige DJ uit Antwerpen. Ze staat erom bekend clubs instant te laten zweten met haar energieke sets. Haar kenmerkende grote haar, gedurfde stijl en zorgvuldig samengestelde playlists maken haar de meest stylish discjockey van de lage landen. Van house tot funk en disco, take a trip to the eighties met deze diamond city diva.

Forbidden Fruit is de Antwerpse producer Toon Janssens, ook bekend als beatmaker TITLE of met zijn recente project Soft Focus op San-Kofa Rhythm Records. In de loop der jaren werkte hij samen met artiesten als Chrome Brulée, DELV!S, Up High Collective en Baloji. Hij kreeg support van Bonobo, Gilles Peterson, Lefto en vele anderen.

Cisco FM* begeleidt u de nacht in met zoete en sappige baslijnen. Altijd met de beste selectie van platen, zodat u kunt dansen tot het ochtendlicht. Van house naar italo en breakbeat tot waar de nacht naar verlangt.

“DISCOHANS staat voor alles rond groove, funk, boogie en disco. Ze tovert de beste disco- en funk platen van de vorige eeuw aan elkaar. Stilstaan op de dansvloer is niet toegelaten! Smeer die dansbeentjes maar in!!

Bobby James is onvervalste eclectische jockey. Zijn deejay-sets zijn een waar dansfestijn dat bol staat van muzikale flashbacks en toekomstige klassiekers. Door de molen: harde hiphop, zwoele r&b, rammende rock, funky disco, springere indie, poppy pop en Beyoncé

Van sigarettenboer naar uitbater en bezieler van één van de beste nachtclubs dat de Kempen ooit gekend heeft, tot selector en mixer van de hoogtste klasse. Weinigen kunnen op hun palmares schrijven wat Kuni Kuni, former Becky Von Koenhoven, op de korte span van 4 jaar gerealiseerd heeft. Neem daar nog bij dat hij feilloos funk, hiphop, afrobeat, disco, elektro, house, pop en zowat elk ander dansbaar genre dat radio Klara schuw is aaneenmixt met het hetzelfde gemak dat de gemiddelde Vlaming zijn ongenoegen uit op het internet, en er is gegarandeerd genoeg vuur op de dansvloer om een klimaatakkoord of 2 mee te schenden. Someone call 911, want deze afterboit wordt misdadig goe!

Roots Dynamite kan je elke week op donderagavond op Geelfm horen. Hoewel de omgeving verandert, zal de set niet minder tropisch zijn! Roots Dynamite zijn DJ Big Tone & Groovie Ghoullie, muzikaal zijn deze twee heren in elkaar geweven. Het resultaat is een eclectische ontploffing die keer op keer doet verbazen.